5 Ocak 2012 Perşembe

Countdown (2011)

- Gerisayım -

Filmimizin konusu şöyle:
5 yıl önce oğlunu kaybeden, gözü kara borç tahsildarı Tae Gun-ho, karaciğer kanserine yakalanır. 10 gün içinde acilen organ nakline ihtiyacı vardır ve tek çaresi aralarında doku uyumu olan Cha Ha-yeon adlı kadını bulmaktır. Cha Ha-yeon çekici ve işinin ehli bir dolandırıcıdır. Tae Gun-ho, Cha Ha-yeon'u hapishanede bulur. Cha Ha-yeon karaciğerini vermeyi kabul eder ama tek bir şartı vardır: Tae Gun-ho'nun Cho Myeok-seok adında bir adamı bulması...




Filmimiz ilginç bir şekilde başlayıp, aksiyonu bol kovalamaca sahneleriyle devam ediyor ve insanın için cız ettiren sağlam bir dramla bitiyor. 119 dakika olmasına rağmen sıkıcılıktan çok uzak.
Do-yeon Jeon zeki ve seksi Cha Ha-yeon rolünü çok güzel oynamış. Baba rolü için de Jae-yeong Jeong biçilmiş kaftan. Ayrıca ben tanımıyorum ama tanıyanlar olabilir, K-pop gruplarından Miss A'nın bir üyesi olan Min adlı kızımız Cha Ha-yeon'un kızkardeşi Hyun-ji'yi oynuyor.
Yine de filmin en güzel kısmı dram sahneleriydi. Senaristimiz gerçekten çok başarılı bir iş çıkarmış ve Yu-min'i oynayan küçük oyuncu kesinlikle çok kişiyi ağlatacak.
Filmimiz ayrıca 2011 Toronto International Film Festivali'nde gösterilmiş.
Ee, iyi güzel de TR altyazı nerde kardeşim diyeceksiniz. Haklısınız. :D
Çeviri neredeyse bitti, yarına şu sitelerde bulabilirsiniz:


Bu harika filmin çevirisinde bir kez daha bana ortaklık eden sadness'a tekrar ve tekrar teşekkür ederim.
Şimdiden iyi seyirler...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder