2 Mart 2014 Pazar

Phuket Town ve Tayland'ın Meyveleri


Arayı yoğunluktan açtığımın farkındayım ama, Phuket gezime kaldığım yerden devam ediyorum.
Bir diğer tropik ve de egzotik Uzakdoğu-ada seyahatimi merak edenler Jeju Adası yazı serimi es geçmesin efenim.
Jeju 1
Jeju 2
Jeju 3

Phuket cidden enteresan bir dünya. Bir kere ultra süper lüks bir sayfiye beklentisine girilmesin. Yol boyu birbirine dolaşmış kablolar, inekler, öküzler, tapirler, geyikler, dev yapraklı bitkilerle doğa, fil tezeği, sivrisinek kombiniyle harmanlanmış müthiş natürel ve ilkel bir ortam.
Fiber internet uğramamış, wireless yaygınlaşmamış, çok lüks oteller olmasına karşın şehire göz attığımızda hayal kırıklığı yaşamak mümkün. (Patong Beach hariç orası apayrı bir dünya) Büyük bir şehir beklentisi olmasın fakat kendine özgü bir havası da yok değil hani. Sempatik de bir yandan. Zaten pek sefil şehirlerimiz var bizim de yabancılık çekmedim. Böyle bir imaj çizmem sizi Tayland'dan soğutmasın sakın. Gelişmemiş olsa da pek ilginç, pek güzel bir yer. Zaten teknoloji teknoloji diye diye güzelim doğayı ellerimizle mahvetmedik mi? Bu gelişmemişliğin yanında lüks oteller ve çeşitli aktivitelerle turist çekmeyi iyi biliyorlar. Tropik adada geçen bir oyun ya da film karakteri gibi hissetmek olası.


Phuket Town 80'lerden kalmış bir şehir havasında. Zaten eski binaları yenilememiş aynen korumuşlar. Eski dönem savaş filmleri izler gibi oluyorsunuz. Eski ve tozlu hediyelik eşya dükkanlarını gezip, yöresel ama pek güzel görünmeyen renkli giysilerden alabilirsiniz. İnci ve altın takı dükkanları var ama inci fiyatı bizim ülkeden ucuz değil. Altın işçiliğinde biz daha iyiyiz sanki.


Phuket Town L şeklinde bir caddeden ibaret. Eski dükkanlara girip çıkın, Çin restoranlarını denemek lazım. Aralardaki Çin stili tapınaklara bakınmak gerek.

Çin Tapınağı
Cadde boyunca manavlar var. Biz bir manavdan Star Fruit, Rambutan, Dragon Fruit falan aldık. Bazı meyvelerin de tadına baktık. Denemek isterseniz, denetiyorlar. Meyveler çok ucuz. Kilosu 3-5 tl gibi fiyatlara geliyor. Bol bol yiyin. Rambutan özellikle çok hoşuma gitti. Dikenli sert bir kabuğu var, soyunca içinde sulu yuvarlak yenen kısmı çıkıyor. Çerez gibi gidiyor. :D

Rambutan
Bazı günlerde pazar kuruluyormuş ama biz oradayken kurulmadığı için gezemedik. Değişik şeyler bulma açısından pazarlar çok verimli oluyor. Pazar gezmeyi çok severim. :)


Gezimiz sırasında meyveye doyduk. Birbirinden ilginç görünümlü hayatımda ilk defa gördüğüm meyvelerin yanısıra karpuz, kavun, papaya ve kusana kadar ananas yiyebilirsiniz. Ananas ve hindistan cevizi baldan püsüre her şeyin içinde ve her yerde bol bol var.


Yazıya tekrar bakıp bitirince tatili ne kadar özlediğim aklıma geldi. Havalar ısınırken, dövizdeki çılgın yükselişten önce yeni ufuklara yelken açmak için planlarımı yapmıştım ama maddi sıkıntılar yüzünden askıya almak zorunda kaldım ama fırsat kolluyorum. Bana hiçbir şey engel olamaz! :D
Herkese şimdiden iyi bir hafta ve güzel tatil planları dilerim. :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder