3 Ağustos 2014 Pazar

Patong Beach


İşte Phuket gezim sırasında gittiğim, gece hayatının alev alev harlandığı, özellikle tüm dünyadaki genç erkeklerin en önemli uğrak yeri Patong Beach.


Arka sokaklarında buram buram Uzakdoğu solurken, sahil yoluna indiğinizde hafif ABD havasıyla karşılaşacağınız bir yer Patong.
Açık söylemek gerekirse gezinin beni en etkileyen ve bir o kadar da tedirgin eden kısmı burasıydı. Bazı yerler hava karardıktan sonra müthiş bir cazibeye bürünürken bir o kadar da tedirgin edici olur. Türkiye'den örnek vermek gerekirse Taksim aynı hissiyatı yaratıyor bende.
Neyse konuyu dağıtmadan Patong'a dönelim. Patong hele erkekseniz bir cennet gibi gelecektir size ama dikkat edin büyüye kapılıp zayiyat vermeyin. :)


Üst resimde göreceğinizi küçük kırmızı minibüslerle ulaşım sağlanıyor Phuket'te. Yerel adı TukTuk. Pek sevimli fakat konfor bakımından kötü araçlar. Her yere gitmiyor, dolmuş gibi belli hatlarda seyrediyor. Diğer alternatif ulaşım şekli taksi. Taksilik yapan araçlar, lüks binek tipi arabalar ve fiyat bakımından ekonomik. Biz taksileri ve tur şirketinin sağladığı minivanları kullandık. Hepsi klimalı ve konforluydu.


Bazı sokak yemekleri denenebilir. Net çıkmamış yukarıda ama kısmen görülmekte. Börtü böcek yok ama bol bol deniz mahsülü, bol bol domuz. :)


Yukarıdaki resim Phuket'in meşhur barlar sokağının girişi. Bu sokak en renkli yerlerden biri. Sağlı sollu bir sürü bar, restoran, hediyelik eşya dükkanı, yer yer masaj salonu (Sadece masaj salonu olarak işlev görmüyor maalesef.) görmek mümkün.



Turistleri gördüler mi hiç acımıyorlar. Bu caddede size bulaşılmadan yürümeniz mümkün olmayacak. En başta bol miktarda ellerinde küçük maymunumsu, tropik loris hayvanını burnunuza burnunuza sokan adamlarla karşılaşıyorsunuz. Bu hayvan pek sevimli ama biraz da bize yabancı olduğundan (zehirli olduğu da iddia ediliyor) hayvansever değilseniz tırsabilirsiniz. Dev gibi gözleri bir acayip. Bu hayvanla ücret karşılığı fotoğraf çektirebiliyorsunuz. Bu beyefendiler de gözünüze gözünüze sokuyorlar zaten, es geçmek mümkün değil. Gerçi bu hayvanın nesli tükenme tehlikesindeymiş ve bu şekilde para karşılığında istismar edilmesi yasa dışıymış. Bu işi yapan Rihanna bir ara baya gündemi meşgul etmişti. Dikkat ediniz. :)

Merak edenler için; Rihanna & Loris
Patong'da bir diğer dikkatiniz çekecek olan pazarlamacılar ellerinde bikinili kız resimleri bulunan adamlar olacak. Yazının buradan sonraki kısmı +18 sayılır. Genç arkadaşlar devam etmesin. :P


Evet, devam edelim. :) Bu bikinili kartonetleri tutan arkadaşlar bir yandan da "Ping Pong Show" diye çığırtmaktalar. Tayland'da fuhuş pazarının genişliğini bildiğimden bu bikinili hatun resimlerinin hayra alamet olmadığını çaktım tabi ama ne olduğunu anlatılana kadar anlayamamıştım, keza aklıma hayalime sığmayan bir şey çıktı. Fazla ayrıntıya girip blogumu farklı kulvarlara taşımak istemediğim için kısaca erotik bir şov olduğuna söyleyip merak edenler araştırsın diyor konuyu kapatıyorum, aklıma geldikçe içim bulanıyor. :S 


Bir de Patong'da gezerken adım başı masaj salonuna rastlıyorsunuz. Bu salonların önünde sandalyeler dizilmiş oturan, genelde üniforma gibi benzer kıyafetler giymiş, (Bu kıyafetler genellikle dar gömlek-etek kombini oluyor.) çekik gözlü kadınlar var. Tayland'daki ladyboy nüfusu çokluğundan bazıları erkek de olabilir, emin değilim. Bu salonlarda ayak masajından, Thai masajına çok çeşitli masajlar yapılıyor ve 15-20 dolar gibi küçük meblağlara. Bu görüntüleriyle genelev mi, masaj salonumu belli olmayan bu dükkanlara girmedim açıkçası. (ki çoğunda fuhuş döndüğü gerçek) Masajımı otelde yaptırdım neme lazım.
Ayrıca sokaklarda küçük standlar kurulu. Bu standlarda da Thai boksu ve başka çeşitli etkinliklerin biletleri satılıyor. İlgililer izleyebilir. Yine bu sokaklardan alışveriş yapacaksanız pazarlık şart. 5 dolarlık şeyi 1 dolara alabilmeniz çok olası.


Patong sahilini en popüler gece kulübü "Banana". İçine girmedim. Girmek isterdim ama fiziki şartlar uymadığından gidemedim maalesef.


Bir de Patong'da çok meşhur bir şovun gösterimi yapılmakta. Simon Cabaret adındaki bu gösterinin özelliği tüm oyuncuların travesti olması. Gerçek kadından hiçbir farkı olmayan aşırı güzel ladyboyları görmek isteyenler bu şovu seyredebilir.

Bütün bu acayiplikleri ve renkleriyle Patong ve Phuket çok görülesi bir yer. Dediğim gibi tedirgin olmakla birlikte çok da zevk aldım. Aradan çok zaman geçiyor yavaş yazıyorum biliyorum ama hedefim arayı fazla açmamak.
Yazıyı beğenenlere peşinen teşekkür ediyorum. :)